Hogwarts je skola gde mladi carobnjaci i vestice uce magiju


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Ucionica za I razred

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Ucionica za I razred taj Uto Dec 28, 2010 3:56 pm

Harry Potter

avatar
Profesor Odbrane od Mracnih Vestina
Dobar dan deco ja sam vas profesor OOMV-a!!Nadam se da cemo se lepo slagati i svi marljivo uciti!A sad da krenemo sa nasom prvom lekcijom!!


UVOD U OOMV

-Odbrana od mracnih vestina je predmet koji vas uci na koji nacin da se suprotstavite mracnoj magiji, mracnim carobnjacima i mracnim stvorenjima.
Mracna magija se razlikuje od drugih oblika magije u nameri onoga koji je koristi. Vecina cini je neutralna (relativno)- dakle moze se koristiti i za dobro i za zlo. Medjutim, postoje cini koje su stvorene sa namenom da nanesu stetu. I ta namera smesta tu cin u oblast mracne magije.
Ipak, nije dovoljno samo izgovoriti reci da bi se mracna magija i praktikovala- potrebno je zaista to misliti i zeleti je upotrebiti.Za odbranu od raznoraznog mracnog delovanja upotrebljavaju se kontracini, protivotrovi, detektori mracnih aktivnosti... uz veliku kolicinu pribranosti, zdravog razuma, brzih refleksa i naravno, srece.
Magija se deli na CRNU i BELU Magiju...

CRNA MAGIJA
-Ovakva vrsta magije se cesto koristi u borbi protiv zlih bica...Poput Dementora,Bauka,Malih Kornvilskih Vila itd...
Naravno,ova magija je izmisljena da bi nekome naskodila i da bi nekoga(ne daj boze) ubila...

BELA MAGIJA
-Ova vrsta magije se srece samo kod ljudi koji su carobnjaci ili su iz normalske porodice...Bilo kako bilo...Ova Magija se koristi protiv Crne i obratno...
Ova vrsta magije skodi samo vrsti Crne Magije...


Za danas je dosta!!Dobro naucite ovu lekciju,a za domaci imate sledece:

1.Sta je OOMV(Odbrana od Mracnih vestina)?
2.Kakva je vecina cini?
3.Kako se magija deli?
4.Sta je Crna magija?
5.Sta je Bela magija?

Ovo sve mi posaljite na PM(Private Message) do 04.01.2011(to znaci da imate 7 dana da uradite domaci)

SRECNO!!
Pogledaj profil korisnika http://hogwarts.finddiscussion.com

2 Re: Ucionica za I razred taj Čet Dec 30, 2010 3:19 pm

Harry Potter

avatar
Profesor Odbrane od Mracnih Vestina
Evo nas opet i krecemo sa novom lekcijom!!Danas cemo raditi sve profesore OOMV-a!!

Profesori OOMV-a


Svi znamo da je mesto profesora odbrane od mracnih vestina smatrano ukletim... To se verovalo zato sto je svaki profesor ostajao jako katko.


Galatea MerrythoughtBila je zaposlena u školi pedeset godina pre pocetka Harijevog skolovanja. Lord Voldemort je neuspešno pokušao dobiti posao nakon njenog odlaska u penziju.


Quirinus Quirrell

Quirrell je godinu pre početka Harryjevog školovanja u Hogwartsu uzeo slobodnu godinu kako bi putovao Evropom. Tada je sreo Voldemorta... Umro je na kraju školske godine od posledica "nošenja" Voldemortove duše u svojem telu.Gilderoy Lockhart
Lockhartova je 'karijera' profesora Odbrane od mračnih sila završila kad se na njega odbila čarolija brisanja pamćenja. Prevezen je u Bolnicu svetog Munga za magične ozljede i bolesti zbog amnezije. Mnogi su učenici, profesori i osoblje škole bili sretni zbog njegovog odlaska(po meni najglooplji profesor).


Remus Lupin


Lupin je dao otkaz kada se saznalo da je vukodlak. Za otkaz se zapravo odlučio kad ga je Snape razotkrio kao vukodlaka pred školom, ali i pred roditeljima učenika.On je bio najbolji profesor OOMV-a kojeg je Hogwarts imao!!!


Alastor Moody

Otkriveno je da je zapravo Barty Crouch mladji oteo pravog Moody-a te je koristio višesokovni napitak kako bi izgledao kao on.


Dolores(krava)Umbridge
Harry Potter je tokom Umbridgičine 'vladavine' održavao tajnu nastavu Odbrane od mračnih sila zato što je Umbridgeova insistirala na tome da podučava samo teoriju. Strogo je kažnjavala Harryja tokom školske godine, a na kratko je vrijeme preuzela i vođenje škole od Dumbledorea. Otpuštena je nakon što je Voldemortov napad u Ministarstvu Magije pokazao da je potrebno praktično znanje Odbrane od mračnih vestina.


Severus Snape
Snape je preuzeo mjesto učitelja odbrane od mračnih vestina, a na mestu učitelja čarobnih napitaka ga je zamijenio Horace Slughorn. Pobegao je iz škole nakon bitke u Hogwartsu. Kasnije se ispostavilo da je bio na pravoj strani...


Amycus CarrowSnape postaje direktor. Amycus preuzima odbranu od mračnih veština koja postane samo "mračne veštine ", a njegova sestra Alecto preuzima napitke. Oboje su Vldemortovi sledbenici.


Za domaci necete nishta imati,ali ovu lekciju naucite dobro poshto ce biti na zavrshnom ispitu!!

Pogledaj profil korisnika http://hogwarts.finddiscussion.com

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu